Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ: Καλεί σε διαδήλωση κατά της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ - ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ: Καλεί σε διαδήλωση κατά της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Σε συγκέντρωση κατά των μεγάλων εμπορικών συμφωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο καλεί τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, στις 11.30 το πρωί στην αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα. 

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι συμφωνίες αυτές θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση, ακόμη και στην επισιτιστική δυνατότητα της χώρας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις κατά των εμπορικών συμφωνιών θα γίνουν από τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Αυτές θα έχουν βέβαια συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η δέσμευση όλων των μεγάλων χωρών του κόσμου είναι να προχωρήσει η απελευθέρωση του εμπορίου στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας.
Οι κινητοποιήσεις γίνονται ειδικότερα κατά της προωθούμενης εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ και ΕΕ για την κατάργηση των δασμών στην πλειονότητα των προϊόντων και υπηρεσιών (Transatlantic Trade and Investment Partnership, TTIP), της εμπορικής συμφωνίας των ΗΠΑ με την Ιαπωνία και άλλες δέκα χώρες του Ειρηνικού που υπεγράφη προχθές (Transpacific Trade Partnership, TTP), της συμφωνίας της ΕΕ με τον Καναδά (CETA) και της πολυμερούς συμφωνίας TiSA.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η μαζική συμμετοχή το Σάββατο, στόχο έχει να στείλει ένα «δυνατό και καθαρό μήνυμα κατά των τεσσάρων εμπορικών και επενδυτικών Συμφωνιών που απειλούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, την επισιτιστική μας δυνατότητα, τις θέσεις εργασίας και το περιβάλλον».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.