Quantcast
Σούπερ μάρκετ: Ταμπελάκια στα προϊόντα που θα έχουν μείωση 5% στην τιμή - enikonomia.gr
share

Σούπερ μάρκετ: Ταμπελάκια στα προϊόντα που θα έχουν μείωση 5% στην τιμή

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται “λίφτινγκ” στα ταμπελάκια των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, όπως αυτό προκύπτει από την εξειδίκευση των μέτρων κατά της ακρίβειας που έκανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξη Τύπου.

«Αναδεικνύουμε στο ράφι των σούπερ μάρκετ τα προϊόντα στα οποία οι προμηθευτές θα προχωρήσουν σε μείωση κατά τουλάχιστον 5% στην τιμή για χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστον 6 μηνών. Η μείωση της τιμής θα πρέπει να είναι πάνω και πέρα από τις προωθητικές ενέργειες και τις προσφορές που ήδη διενεργούν οι προμηθευτές στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ. Ως τιμή αναφοράς για τον υπολογισμό  της μείωσης, θα λαμβάνεται η τιμή ραφιού πριν από τις 20 Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνεται και η απαραίτητη σύγκριση. Σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δηλώσει ψευδώς ότι προχώρησε σε μείωση, θα επιβάλλεται πρόστιμο τουλάχιστον 20.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος. Στόχος μας είναι σε βασικά προϊόντα για τη διαβίωση του νοικοκυριού, η μόνιμη και ορατή μείωση της τιμής στο ράφι και η τόνωση του ανταγωνισμού» τόνισε ο κ Σκρέκας.

Οι έλεγχοι σε προμηθευτές  και στην εφοδιαστική αλυσίδα

Επίσης μίλησε για τους αυστηρούς ελέγχους που γίνονται σε προμηθευτές  όπως και όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. «Ελέγχουμε αυστηρά τους προμηθευτές  όπως και όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Από την ψήφιση της αντίστοιχης διάταξης τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν στο υπουργείο Ανάπτυξης τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών  τους για τις μεταβολές αυτών προκειμένου να εντοπίζονται αμέσως τα προϊόντα των οποίων οι προμηθευτές προχωρούν σε ανατιμήσεις και να διενεργούνται άμεσοι και εστιασμένοι έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ για πιθανή παραβίαση του νόμου για την αισχροκέρδεια».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.