Quantcast
ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ - enikonomia.gr
share

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

δημοσιεύτηκε:

H αντίστροφη μέτρηση για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά ξεκινά σήμερα με την ενημέρωση των υποψήφιων επενδυτών για  το σχέδιο σύμβασης σχετικά με την πώληση του 67% του ΟΛΠ.

Αμέσως μετά το ΤΑΙΠΕΔ να προσδιορίσει τις ημερομηνίες υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ” ΤΑ ΝΕΑ” η  σύμβαση παραχώρησης, γνωστή και ως master concession, είναι αυτή που θα κληθεί να υπογράψει ο νέος βασικός μέτοχος του λιμανιού, και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά γι’ αυτήν μέσω του Virtual Data Room.

Από εκεί και πέρα το ΤΑΙΠΕΔ θα οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες κατάθεσης προσφορών στο διαγωνισμό για τα τέλη Ιανουαρίου- αρχές Φεβρουαρίου, δηλαδή μέσα στο πιο καυτό πολιτικά τρίμηνο των τελευταίων ετών γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το όλο εγχείρημα.

 

Οι «μνηστήρες»
«Ζεστοί» στο παιχνίδι παραμένουν σύμφωνα με τις πληροφορίες τρεις από τους πέντε υποψηφίους που είχαν προκριθεί στη β΄φάση, και συγκεκριμένα η Cosco, η ολλανδική APM Terminals (θυγατρική της δανέζικης Maersk) και η φιλιππινέζικη International Container Terminals Services. Οι άλλοι δυο, Utilico και Ports America, εδώ και καιρό δεν εμφανίζονται δραστήριοι.

Σύντομα άλλωστε αναμένεται και το προεδρικό διάταγμα για την Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων η οποία αποτελεί την ανεξάρτητη εποπτική αρχή των λιμανιών.

Ενα μήνα μετά την ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για τον ΟΛΠ θα ορισθεί η ημερομηνία υποβολής προσφορών για την πώληση του 67% του ΟΛΘ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.