Quantcast
ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά να μη συζητήσει ο ΟΛΠ τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας - enikonomia.gr
share

ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά να μη συζητήσει ο ΟΛΠ τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Να αφαιρεθεί το θέμα της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στον ΟΛΠ από την ημερήσια διάταξη του διοικητικού συμβουλίου του ζητά το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).
Οι συμβάσεις των εργαζομένων στον ΟΛΠ έληξαν από τον Απρίλιο και στις 8 Ιουλίου λήγει και η μετενέργειά τους.
Στην επιστολή του, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει το εξής: «Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ βασικό μέτοχο της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ εντέλλεστε να αφαιρέσετε από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το θέμα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας». Σ
την ίδια επιστολή αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμεί το θέμα να εξεταστεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.
Η γενική συνέλευση των μετόχων είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Ιουνίου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα αναβληθεί για τις 22 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

                   Πώς θα επιλεγούν οι νέες Διοικήσεις ΟΛΠ και ΟΛΘ

Από ιδιωτική επιτροπή αξιολόγησης και από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, αναμένεται να εξεταστούν τα βιογραφικά των υποψηφίων που θα τεθούν επικεφαλής των διοικήσεων του ΟΛΠ και ΟΛΘ, αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ και ΟΛΘ θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.