Quantcast
Ταξί: Στις 5 και στις 6 Δεκεμβρίου απεργούν οι οδηγοί - enikonomia.gr
share

Ταξί: Στις 5 και στις 6 Δεκεμβρίου απεργούν οι οδηγοί

δημοσιεύτηκε:

Aπεργούν μεθαύριο Τρίτη 5 και 6 Δεκεμβρίου οι οδηγοί των ταξί προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό ψήφιση, ύστερα από 48ωρη που προκήρυξε το  ΣΑΤΑ.

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί. Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στόχος της κυβέρνησης είναι:

– Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.
– Η υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές.
– Η παροχή νέων φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (μείωση των συντελεστών στους φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης εισηγμένων μετοχών) τα οποία προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Το ΣΑΤΑ διεκδικεί:

-Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

-Την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ

-Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Νέα δημοσκόπηση της GPO:  Πόσο φοροδιαφεύγουν οι οδηγοί ταξί

Δημοσκόπηση για τα επαγγέλματα που φοροδιαφεύγουν διενήργησε η GPO για λογαριασμό της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, ύστερα από τις  αντιδράσεις επαγγελματικών κλάδων για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Η κοινή γνώμη στέλνει το δικό της μήνυμα στην κυβέρνηση ζητώντας να «μην κάνει πίσω», καθώς πιστεύει ότι η πλειονότητα φοροδιαφεύγει συστηματικά. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν μεταξύ άλλων πως το 65,5% των ερωτηθέντων είπε πως οι οδηγοί ταξί  φοροδιαφεύγει πολύ-αρκετά ενώ 31,1%  είπε λίγο -καθόλου. 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.