Quantcast
Τεχνολογία: Οι γυναίκες καλύπτουν μόλις το 25% των θέσεων εργασίας - enikonomia.gr
share

Τεχνολογία: Οι γυναίκες καλύπτουν μόλις το 25% των θέσεων εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Οι γυναίκες καλύπτουν μόλις το 25% των θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας ενώ μόνο το 3% εξ αυτών βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και ηγεσίας, όπως αυτό προέκυψε από τις δύο πρώτες διαδικτυακές εκδηλώσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET SA), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έγιναν με πρωτοβουλία «Women in Tech Greece».

Μάλιστα, αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι αν δεν ενισχυθεί η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας, η ραγδαία αύξηση αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που δημιουργεί η εξέλιξη της τεχνολογίας θα συντελέσει στην περαιτέρω αύξηση του ψηφιακού έμφυλου χάσματος.

Ως βασικοί άξονες δράσεων και προτάσεων που συζητήθηκαν στις εν λόγω εκδηλώσεις με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την συνολικότερη ενθάρρυνση των γυναικών για την ενασχόληση και την εξέλιξη τους στον τομέα της τεχνολογίας, αναδείχθηκαν τα εξής:

* H προβολή θετικών γυναικείων προτύπων που διακρίνονται στις τεχνολογίες μέσω δικτύων διασυνδεσιμότητας, υποστήριξης και δράσεων mentoring, με στόχο την ενδυνάμωση κοριτσιών και νέων γυναικών.

* Η εκπαίδευση και η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων από τα πρώτα σχολικά έτη και σε όλη τη διάρκεια της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης με στόχο την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων.

* Η δια βίου εκπαίδευση των γυναικών με στόχο τη συνεχή κατάρτιση και εξέλιξη τους επαγγελματικά.

* Η ανάπτυξη συνεργειών ανάμεσα στην Πολιτεία, στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία των πολιτών για κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την ισότιμη πρόσβαση στα επαγγέλματα στον τομέα της Τεχνολογίας και στην ανάληψη θέσεων ευθύνης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.