Quantcast
ΤΕΕ: Πρέπει να σταματήσουν οι κουβέντες και να ξεκινήσουμε δουλειές - enikonomia.gr
share

ΤΕΕ: Πρέπει να σταματήσουν οι κουβέντες και να ξεκινήσουμε δουλειές

δημοσιεύτηκε:

Κόμματα και πολιτικούς με βάση την αξιοπιστία, τη γνώση, τη σοβαρότητα, την αποτελεσματικότητα προέτρεψε ο Γιώργος Στασινός να διαλέξουμε όλοι.

«Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν στη χώρα οι κουβέντες και να ξεκινήσουμε δουλειές» ανέφερε σε μήνυμά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ ενόψει των εθνικών εκλογών.

Αναλυτικότερα, ο κ. Στασινός προτρέπει «να κρίνουμε ποια κόμματα και ποιοι υποψήφιοι μπορούν να εφαρμόσουν όσα υπόσχονται και να υλοποιήσουν όσα ο καθένας μας θεωρεί ως κρίσιμα για τη ζωή του τα επόμενα χρόνια».

Τονίζει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «σε αυτή την πολύχρονη προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας τα επόμενα χρόνια, το ΤΕΕ και οι διπλωματούχοι μηχανικοί μπορούν και θέλουν να παίξουν κρίσιμο ρόλο. Το έχουν κάνει και στο παρελθόν, σε κρίσιμες εθνικά στιγμές της ιστορίας μας και μπορούν και τώρα να μπουν στην πρωτοπορία.

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί, με βάση την επιστημονική τους εκπαίδευση, την τεχνολογική τους κατάρτιση, τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους, είναι πρόσωπα που μπορούν να ασκήσουν το βουλευτικό λειτούργημα αλλά και να αναλάβουν θέσεις ευθύνης για την υλοποίηση των πολιτικών. Μπορούν να προγραμματίσουν, να σχεδιάσουν, να εκτελέσουν και να αξιολογήσουν προγράμματα και έργα, μπορούν να προσφέρουν με ορθολογικό και επιστημονικά σωστό τρόπο στο διάλογο και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

«Ας εμπιστευτούμε στις επιλογές μας το πραγματικά παραγωγικό δυναμικό της χώρας και ας αποτελέσει κριτήριο για την επιλογή μας η ύπαρξη μηχανικών στα ψηφοδέλτια των κομμάτων», αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

 Τέλος, αναφέρει ότι «η νέα πολιτική κατάσταση που θα προκύψει από τη Δευτέρα είναι ευκαιρία για να τελειώνουμε οριστικά με τα προβλήματα του παρελθόντος. Για να περάσουμε όλοι μαζί σε μία νέα πορεία που θα περιλαμβάνει μεν θυσίες για να καλύψουμε τα βάρη του παρελθόντος αλλά θα περιέχει κυρίως ενέργειες και δράσεις άμεσες για την επανεκκίνηση της αγοράς και την συγκρότηση της ελληνικής οικονομίας σε νέες, στέρεες βάσεις για το μέλλον».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.