Quantcast
ΤΕΚΑ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις Φεβρουαρίου - Μαρτίου - enikonomia.gr
share

ΤΕΚΑ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις Φεβρουαρίου – Μαρτίου

δημοσιεύτηκε:

Οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) ΤΕΚΑ για τις μισθολογικές περιόδους Φεβρουαρίου και Μαρτίου βρίσκονται από την Παρασκευή στην εφαρμογή «Ηλεκτρονική Υποβολή ΑΠΔ ΤΕΚΑ».

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr, επιλέγοντας το μενού «Επιχειρηματική Δραστηριότητα» και στη συνέχεια «Απασχόληση Προσωπικού», από την ιστοσελίδα του Ταμείου teka.gov.gr, επιλέγοντας το μενού «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» και από την ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ, επιλέγοντας το μενού «Ηλεκτρονική Υποβολή ΑΠΔ».
Η εμπρόθεσμη υποβολή και εξόφληση των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων ΤΕΚΑ Φεβρουαρίου και Μαρτίου μπορεί να πραγματοποιηθεί έως την Παρασκευή 29/04.
Ποιοι υπάγονται στην ασφάλιση του ΤΕΚΑ
Υπενθυμίζεται ότι στην ασφάλιση του ΤΕΚΑ υπάγονται οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας από 1.1.2022 με υποχρέωση υπαγωγής στην επικουρική ασφάλιση. Οι εργοδότες μπορούν να ελέγξουν αν ο εργαζόμενος υπάγεται στο ΤΕΚΑ μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Επιβεβαίωσης Υπαγωγής ΤΕΚΑ.
Επιπλέον, τονίζεται ότι η ΑΠΔ ΤΕΚΑ Ιανουαρίου θα γίνεται δεκτή, μέσω διαδικτύου, έως 08/04 χωρίς την επιβολή πρόσθετων επιβαρύνσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.