Quantcast
Τεράστια κομπίνα με λαθραία ρούχα - Φέσωσαν το Δημόσιο με 1,5 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Τεράστια κομπίνα με λαθραία ρούχα – Φέσωσαν το Δημόσιο με 1,5 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Την κομπίνα που έστησε ολιγομελές κύκλωμα επιτηδείων προκειμένου να κερδίζει με νομιμοφανή τρόπο τεράστια χρηματικά ποσά χωρίς να πληρώνει καθόλου φόρο, αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μετά από εκτεταμένες έρευνες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα ”ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”, τέσσερα άτομα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο αποτελούμενο από τουλάχιστον 10 εμπορικά καταστήματα και υποκαταστήματα στην Αττική και τη Βόρειο Ελλάδα, χρησιμοποιώντας σε όλες τις περιπτώσεις τα στοιχεία ταυτότητας υπερήλικων ατόμων, τα οποία εμφάνιζαν ως ”μπροστινούς” προκειμένου να μη φαίνονται οι ίδιοι ως υπεύθυνοι.

Το κύκλωμα λειτουργούσε μέσω του δικτύου καταστημάτων τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας και πωλούσαν σε ελκυστικές τιμές ρούχα και παπούτσια. Οι ποσότητες των εμπορευμάτων που διακινούσαν και πωλούσαν ήταν τεράστιες. Η διακίνηση γινόταν χωρίς παραστατικά για το μεγαλύτερο μέρος των εμπορευμάτων , ενώ η πώληση γινόταν κανονικά με την έκδοση των προβλεπόμενων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Τα ακαθάριστα έσοδα και τα καθαρά κέρδη από τις πωλήσεις δηλώνονταν κανονικά όμως οι φόροι του εισοδήματος και ΦΠΑ που προέκυπταν δεν καταβάλλονταν. Συνολικά, τα απλήρωτα ποσά φόρων που συσσωρεύθηκαν από τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου δικτύου ξεπερνούν το 1.500.000 ευρώ.

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο σε ένα κατάστημα που είχε ανοίξει το κύκλωμα στην οδό Ερμού στην Αθήνα. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα ελεγκτές του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν έφοδο σε μία αποθήκη από την οποία διακινούνταν εμπορεύματα προς το δίκτυο καταστημάτων και υποκαταστημάτων του κυκλώματος και εντόπισαν 700 τσουβάλια με ρούχα και παπούτσια συνολικού βάρους 30 τόνων. Σε δεύτερη έφοδο του ΣΔΟΕ σε αποθήκη του Πειραιά εντοπίστηκαν άλλα 3.500 τσουβάλια με ρούχα και παπούτσια συνολικού βάρους 100 τόνων. Όλες οι ποσότητες που εντοπίστηκαν δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν.

Ουσιαστικά, το κύκλωμα κατάφερνε με το κόλπο αυτό να εισπράττει πολύ μεγάλα ποσά εσόδων , φεσώνοντας ταυτόχρονα το δημόσιο με σημαντικού ύψους απλήρωτους φόρους. Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένα άτομο ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.