Quantcast
Τέσσερα χρόνια προσπαθεί να υποβάλει αίτηση για σύνταξη - enikonomia.gr
share

Τέσσερα χρόνια προσπαθεί να υποβάλει αίτηση για σύνταξη

δημοσιεύτηκε:

Πραγματικός Γολγοθάς αποδεικνύεται για έναν 69χρονο η προσπάθειά του να καταθέσει τα χαρτιά του για να πάρει σύνταξη. Η ιστορία του αποδεικνύει πως ακόμη και σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις η γραφειοκρατία στο ελληνικό Δημόσιο ζει και βασιλεύει. Ο κ. Πέτρος μίλησε στον Realfm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή και περιέγραψε την ταλαιπωρία που έχει βιώσει. Από το 2016, όταν του έκλεψαν τα πρωτότυπα ένσημα, προσπαθεί να τα μαζέψει από την αρχή προκειμένου να υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση. Όμως, ακόμα δεν έχει καταφέρει ούτε καν να τα συγκεντρώσει, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν του έχουν απαντήσει.
“Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχω καταφέρει ακόμα να μαζέψω τα χαρτιά για να τα καταθέσω για σύνταξη. Ξεκίνησα να πάρω πρόωρη στα 65 μου από το ΙΚΑ, έχοντας θεμελιωμένο δικαίωμα. Πήγα σε γνωστό εργατολόγο, ο οποίος μου είπε ότι τη δικαιούμαι και προχωράμε τις διαδικασίες. Κάποια στιγμή μου είπε ότι μετά από το ΙΚΑ πρέπει να διακόψω τον ΟΓΑ και να έχω 300 ένσημα συμπληρωματικά του ΙΚΑ. Διακόπτω λοιπόν τον ΟΓΑ. Πηγαίνοντας στο ΙΚΑ, μου λένε ότι χρειάζονται 500 ένσημα. Μετά μου είπαν ότι κανονικά θέλουμε 500 ένσημα, θα κάνετε αίτηση για 300, εμείς θα σας το απορρίψουμε, εσείς θα κάνετε ένσταση και μετά θα την κερδίσετε. Είναι τρελό και χαζό αυτό” καταγγέλλει ο 69χρονος που πλέον ζει στη Ζάκυνθο.
“Το 2016 όμως μου κλέβουν το σπίτι. Μεταξύ άλλων μου κλέβουν και χαρτιά με τα πρωτότυπα ένσημα που είχα κρατημένα. Να σημειώσω ότι το 2010 είχα δώσει φωτοτυπίες των ενσήμων στο ΙΚΑ. Στη συνέχεια, έκανα δήλωση απώλειας των ενσήμων μου και το αίτημα φεύγει από το ΙΚΑ Ζακύνθου και πάει στα κεντρικά, στο περιφερειακό Αθηνών. Απάντηση καμία. Μετά από έναν χρόνο πηγαίνω στο ΙΚΑ Ζακύνθου και μου λένε ότι προτεραιότητά τους δεν είναι τα ένσημά μου και κανενός τα ένσημα. Εγώ διερωτώμαι ποιος είναι ρόλος των δημοσίων υπαλλήλων; Εγώ απαντήσεις δεν έχω” τονίζει.
“Από τον Απρίλιο του 2016 που έκανα την αίτηση απώλειας ενσήμων, με το ζόρι έχουν απαντήσει τα αντίστοιχα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Αθήνα, για τρεις από τις εταιρείες που είχα δουλέψει” λέει, αναδεικνύοντας πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς μηχανογράφησης που καθυστερεί σε μεγάλο βαθμό την απονομή συντάξεων.

Αίσθηση μάλιστα προκαλεί η καταγγελία του ότι για το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ, στον Νέο Κόσμο. “Έκανε έναν χρόνο να ανέβει ο φάκελός μου από το αρχείο στο γραφείο” λέει και καταλήγοντας αναφέρει: “Τελικά τέσσερα χρόνια μετά δεν έχω ακόμα καταθέσει τα χαρτιά μου για σύνταξη. Δεν έχω ηλεκτρικό από τον Ιανουάριο του 2017. Ζω με την αγάπη των φίλων μου αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει…”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.