Quantcast
Τετ-α-τετ Xατζηδάκη - Στουρνάρα το απόγευμα - Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος - enikonomia.gr
share

Τετ-α-τετ Xατζηδάκη – Στουρνάρα το απόγευμα – Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος

δημοσιεύτηκε:

Με τον  διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη  Στουρνάρα θα συναντηθεί το απόγευμα, στις 4 μ.μ. ο  υπουργός  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής  Χατζηδάκης προκειμένου να συζητήσουν  εφ’ όλης της ύλης με φόντο την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για την πρόοδο της οικονομίας αλλά και τις προκλήσεις.

Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Χατζηδάκη για τις αδυναμίες που υπάρχουν ακόμα στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα κυρίως στον τομέα των κόκκινων δανείων τα οποία έχουν τιτλοποιηθεί αλλά θα πρέπει να εκκαθαριστούν.

Επίσης άλλα θέματα που αναμένεται να βρεθούν ψηλά στην ατζέντα θα είναι:

  • Η παράταση του “Ηρακλή” (Ηρακλής ΙΙΙ) αλλά και η αξιοποίηση του προγράμματος παροχής  κρατικών εγγυήσεων από τις μη συστημικές τράπεζες.
  • Τα αυξημένα επιτόκια.  Mπορεί οι τράπεζες να έχουν κέρδη από την άνοδο των επιτοκίων ωστόσο αυτά επηρεάζουν την πιστωτική επέκταση και αποτελούν πηγή κινδύνου για τη δημιουργία “κόκκινων” δανείων παρόλο που σήμερα δεν υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια. Δεν αποκλείεται ο κ. Χατζηδάκης να αναφέρει στον κ. Στουρνάρα  ότι είναι κοντά το τέλος της αύξησης των επιτοκίων.
  • Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που θα έχει αντίκτυπο στο σύνολο της οικονομίας και στις τράπεζες. Σημειώνεται πως ο κ. Στουρνάρας είχε πει πρόσφατα στο Bloomberg πως είναι θέμα λίγων εβδομάδων η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι ο μπλε φάκελος του νέου υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων σε 20% από το 2025 για τα εισοδήματα του 2024 από το 22%.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.