Quantcast
Τη διαχείριση 7 περιφερειακών αεροδρομίων θέλει να δώσει στη Fraport η κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Τη διαχείριση 7 περιφερειακών αεροδρομίων θέλει να δώσει στη Fraport η κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση θέλει να μειώσει σε 7 τα περιφερειακά αεροδρόμια που θα διαχειρίζεται η κοινοπραξία της γερμανικής εταιρείας Fraport,  από 14 που προβλέπει η σχετική σύμβαση, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος. 

Η σύμβαση, ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ, συνήφθη το 2014, αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει να έχει συμμετοχή στην κοινοπραξία, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον Όμιλο Κοπελούζου, πρόσθεσε η πηγή.

Η Fraport θα ήταν πρόθυμη να εξετάσει μια περιορισμένη κρατική συμμετοχή, αλλά μόνο αν οι όροι  συμφωνηθούν απ’ όλες τις πλευρές, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα με ελληνική αντιπροσωπεία..

Η Fraport ανακοίνωσε πως είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με την ελληνική αντιπροσωπεία για την πώληση, αλλά δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

Προηγουμένως, είχε δηλώσει πως αναμένει ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015 ή στις αρχές του 2016, ενώ με βάση το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.