Quantcast
Τη συμφωνία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο υπέγραψε ο Κώστας Σκρέκας - enikonomia.gr
share

Τη συμφωνία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο υπέγραψε ο Κώστας Σκρέκας

δημοσιεύτηκε:

Η συμφωνία για το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής υπεγράφη σήμερα στη συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας με τον Αντιπρόεδρο του κορεατικού τεχνολογικού κολοσσού LG CNS κ. E.J. Lee, παρουσία του πρέσβη της Κορέας στην Ελλάδα κ. G. S. Shin και του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ. Ε. Μαραγκουδάκη..

Το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), με προυπολογισμό 70 εκατ. ευρώ, συνδυάζοντας κοινοτικούς πόρους 28 εκατ. ευρώ και ιδιωτικούς πόρους ύψους 42 εκατ. ευρώ. 

“Η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη μακροχρόνια προοπτική της ελληνικής οικονομίας, καθώς ένας διεθνής τεχνολογικός κολοσσός, με κύκλο εργασιών που φτάνει τα 150 δισ. δολάρια, μαζί με τον Έλληνα εταίρο του, δεσμεύονται όχι μόνο για κατασκευή του έργου αλλά και για την καλή λειτουργία και απόδοσή του, καθ’ όλη τη διάρκεια της 12ετούς σύμβασης”, αναφέρει σε ανκοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Σκρέακς δήλωσε:«Παρά το γεγονός ότι δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση και οι δυνάμεις που συναθροίστηκαν μαζί της, ποντάρουν στην αναταραχή, το χάος και την αβεβαιότητα, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για την πραγματική ευημερία της χώρας μας. Η συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μια εταιρεία με το μέγεθος της LG εμπιστεύεται την ελληνική οικονομία και επενδύει στις προοπτικές της. Η συμφωνία αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ακόμη ευρύτερες συνεργασίες. Την ώρα που κάποιοι παίζουν με την τύχη της χώρας, η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να ενισχυθεί η πορεία ανάπτυξης της Ελλάδας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.