Quantcast
Θα υπάρξει νέο πλαίσιο διακανονισμού, 120 δόσεων για την αγορά ; -Τι είπε ο Παπαθανάσης-ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Θα υπάρξει νέο πλαίσιο διακανονισμού, 120 δόσεων για την αγορά ; -Τι είπε ο Παπαθανάσης-ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Θα δοθεί η δέουσα στήριξη στην οικονομία και στους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο“ είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΝΤ1 στο εάν εξετάζεται ένα νέο πλαίσιο διακανονισμού 120 δόσεων που ζητάει η ίδια η αγορά.
Όπως είπε: “Θα πρέπει να περιμένουμε καθώς λέω ότι πάμε προς το τέλος της πανδημίας”. Και συνέχισε λέγοντας: “Θα γίνει η εκτίμηση όλων των θεμάτων και των κλάδων που έχουν πληγεί και να είστε σίγουροι ότι θα δοθεί η δέουσα στήριξη στην οικονομία και στους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο“.
Για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Μαΐου και για την επιστρεπτέα 8
Σε ερώτηση εάν θα συνεχιστούν και τον Μάιο οι αναστολές συμβάσεων εργασίας και τι θα γίνει με την επιστρεπτέα 8 είπε: “Θα περιμένουμε συντεταγμένα η πολιτεία να ανακοινώσει το όποιο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να σας προαναγγείλω κάτι αυτή τη στιγμή”.
Για τα sms
Σε ερώτηση εάν θα καταργηθεί το sms για τις μετακινήσεις από την Κυριακή του Πάσχα είπε “δεν μπορώ να σας πω κάτι, ούτε να προαναγγείλω μια απόφαση που μπορεί να λάβουν οι ειδικοί, την ώρα που θα πρέπει να τη λάβουν “.
Για την εστίαση
“Από σήμερα άνοιξαν mall και εκπτωτικά χωριά και από τις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, με self test και μόνο με καθήμενους σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμούς. Ο χώρος της εστίασης έχει υποστεί μεγάλη ζημία. Υπάρχει και η στήριξη για τις πάγιες δαπάνες και η χρηματοδότηση για την επανεκκίνηση, μέσα στον Μάιο θα υπάρξουν οι χρηματοδοτήσεις. Ανοίγοντας η πλατφόρμα για το 7% (του τζίρου) της επιδότησης στην εστίαση, θα γνωρίζει ο κάθε επαγγελματίας πόσα χρήματα θα πάρει και θα μπορεί να ρυθμίσει την κατάσταση το” υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε: “Ξέρουμε ότι πολλά καταστήματα δεν θα ανοίξουν, διότι δεν έχουν όλα τα καταστήματα εστίασης εξωτερικούς χώρους. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει στήριξη και σε επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους. Δεν είχαμε απολύσεις το 2020 και αυτό είναι σημαντικό. Θα μου πείτε ότι υπήρχαν τα μέτρα στήριξης με τις αναστολές συμβάσεων. Θα σας απαντήσω ότι συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως και πολλά άλλα προγράμματα στήριξης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η μείωση ενοικίων. Θα στηρίξουμε την εστίαση, αλλά χρήματα δεν υπάρχουν στα λεφτόδεντρα” είπε ακόμη ο κ. Παπαθανάσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.