Quantcast
Θεοδωρικάκος: Τουλάχιστον 50% τηλεργασία - Τι ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς όσο είναι κλειστά τα σχολεία - enikonomia.gr
share

Θεοδωρικάκος: Τουλάχιστον 50% τηλεργασία – Τι ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς όσο είναι κλειστά τα σχολεία

δημοσιεύτηκε:

«Από την πρώτη ημέρα η κυβέρνηση έθεσαν ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκοςκατά τις ανακοινώσεις για το κλείσιμο Δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών από τη Δευτέρα. Ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε οδηγίες για τη λειτουργία του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα, όπως είπε, το ελάχιστο ποσοστό τηλεργασίας στις επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι το 50%, χωρίς να αυξάνει το ήδη υπαρκτό όριο. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο στο Δημόσιο οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε:

  • Λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.
  • Τηλεργασία στον μέγιστο δυνατό βαθμό και σε καμία περίπτωση λιγότερο από το 50%
  • Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα μείνουν σπίτι, είτε με τηλεργασία, είτε με άδεια.
  • Οι γονείς μπορούν να μείνουν σπίτι είτε με ωράριο μειωμένο κατά 25%, είτε με συνεννόηση, είτε με χρήση άδειας, ώστε ο ένας από τους δύο γονείς να είναι σπίτι με τα παιδιά του.
    Από Δευτέρα ισχύει για όλους και για τους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο δημοτικό.

Αντίστοιχα μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία στην υπηρεσία, οφείλουν να συναλλάσσονται με τους πολίτες, με ραντεβού, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να συμβάλλει καθοριστικά, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά στους σταθμούς, στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία θα ισχύσουν οι διευκολύνσεις της πρώτης καραντίνας. Δηλαδή μειωμένο ωράριο κατά 25% ή χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού. Ο ίδιος κάλεσε τους δημάρχους να απασχολήσουν το προσωπικό των δημοτικών δομών για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές, σε κοινωνικές υπηρεσίες όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να απασχολήσουν διοικητικό προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων περιορισμού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.