Quantcast
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Οι διευκρινίσεις μετά τις αντιδράσεις για τη δήλωση ότι “οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο” - enikonomia.gr
share

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Οι διευκρινίσεις μετά τις αντιδράσεις για τη δήλωση ότι “οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο”

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του ότι “οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο” που προκάλεσε αντιδράσεις έδωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, το θέμα είναι καθαρά δημοσιονομικό και αναπαράχθηκαν με τελείως διαφορετικό τρόπο τα λεγόμενα μου, από το πνεύμα που τα είπα.

Ο ίδιος συνε΄χισε λέγοντας ότι “το 30% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δεν έχει αυτοκίνητο- για την ακρίβεια το 30,4% δεν έχει- και από αυτό το ποσοστό, το 70% ζει με τον κατώτατο μισθό. To ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 2 ,5 εκατ. πολίτες”.

Όταν ρωτήθηκε εάν 8-9 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλούσιοι επειδή έχουν αυτοκίνητο, απάντησε: “δεν είπα εγώ αυτό. Αυτό είναι η παραφθορά”.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η αύξηση των τιμών στο ηλεκτρικό και σε πολλά τρόφιμα, αφορά σε κάθε νοικοκυριό. Δεν υπάρχει νοικοκυριό που να μην τα καταναλώνει, συμπλήρωσε.

Συνολικά 2, 5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι κατά τεκμήριο το φτωχότερο κομμάτι του πληθυσμού και βεβαίως υπάρχουν πολλοί φτωχοί με αυτοκίνητα, σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε: “Αυτό είπα εγώ…δεν είπα τίποτα άλλο..”

“Tα νοικοκυριά με 3 αυτοκίνητα και πάνω, συμφωνείτε ότι αυτά δεν είναι φτωχά νοικοκυριά ; Είναι 500.000 αυτοκίνητα. Εάν μειώσουμε τα καύσιμα, θα δώσουμε 40 με 50 εκατομμύρια ευρώ σε αυτά τα νοικοκυριά – από αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- και τίποτα στα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια …. ή εάν θα τους δώσουμε …θα τους δώσουμε ψίχουλα. Είναι αυτό κοινωνική πολιτική ;”, συμπλήρωσε.


Για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

Επίσης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα.
“Πάρα πολύς κόσμος θα επωφεληθεί, για αυτό και είναι ένα δημοφιλές μέτρο η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Αλλά είμαστε σε μια στιγμή ανάγκης, μας έρχεται από το εξωτερικό μία τεράστια επιβάρυνση στην οικονομία από τις αυξήσεις των τιμών ενέργειας και αυτή την επιβάρυνση πρέπει να απαλύνουμε . Πρέπει να προτεραιοποιήσουμε ποιους θα απαλύνουμε πρώτους; Θα απαλύνουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά ή θα τα διαχωρίσουμε αυτά;” διερωτήθηκε.

“Αν έχουμε επιπλέον χρήματα, πρέπει να πάμε πρώτα στο ηλεκτρικό και τα τρόφιμα, αυτά καταναλώνει πρώτα ο φτωχότερος”, τόνισε o κ. Σκυλακάκης.


Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.