Quantcast
Θεσσαλονίκη: Αριθμός – ρεκόρ συντάξεων εκκαθαρίστηκαν σε έναν μήνα - Όλα όσα είπε ο Γεωργιάδης - enikonomia.gr
share

Θεσσαλονίκη: Αριθμός – ρεκόρ συντάξεων εκκαθαρίστηκαν σε έναν μήνα – Όλα όσα είπε ο Γεωργιάδης

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερες από 1.100 εκκρεμείς συντάξεις εκκαθαρίστηκαν μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στα κεντρικά γραφεία του e-ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους και στο υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ – Πύλης Αξιού.

Παράλληλα επεσήμανε πως έως το τέλος του έτους θα εκκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων στην πόλη και από τις αρχές του 2024 θα αρχίσει η αντίστοιχη διαδικασία στην υπόλοιπη Μακεδονία.

Συνοδευόμενος από τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Οργανισμού, Αλέξανδρο Βαρβέρη και Παναγιώτη Κοκκόρη, ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε μεγάλη πρόοδο στην εκκαθάριση εκκρεμών συντάξεων στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για αριθμό – ρεκόρ πανελλαδικά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απέδωσε τη βελτίωση στην ταχύτητα εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων στο «μάζεμα» των υπηρεσιών κεντρικά, στην πρόσληψη επιπλέον συμβασιούχων και στη μεταφορά προσωπικού όπου χρειάστηκε.

Κατά την επίσκεψη στο υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ – Πύλης Αξιού διερευνήθηκε το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς τη συμβολή του ΕΦΚΑ στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του ΣΔΙΤ για την ανακατασκευή του γειτονικού Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ότι «δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε ακόμη σ’ αυτό» επικαλούμενος κάποια τεχνικά ζητήματα και συμπλήρωσε πως το θέμα αυτό αφορά και το υπουργείο Υγείας λόγω του πολυιατρείου και του ΚΕΠΑ, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

«Θα χρειαστεί για ένα διάστημα η μεταφορά προσωπικού σε γειτονικά κτίρια για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο αυτό», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο έργο «εξαιρετικά σημαντικό» για τη Θεσσαλονίκη.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.