Quantcast
Την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη εξετάζει η κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη εξετάζει η κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Την εξέταση της πρότασης της Περιφέρειας για καθιέρωση ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη επιβεβαίωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σε γραπτό μήνυμά του που έστειλε στους διοργανωτές της ημερίδας που πραγματοποίησε ο δήμος Κοζάνης για τη διεθνή εμπειρία και τις καλές πρακτικές για τη μεταλιγνιτική περίοδο στο ενεργειακό κέντρο της χώρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως «εξετάζεται η πρόταση για την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ» που σημαίνει φθηνότερο ενεργειακό κόστος για συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Απέρριψε δε, «το αίτημα των δημάρχων που ζητούν το 20% από τα έσοδα των δικαιωμάτων εκπομπής CO2 να πηγαίνουν σε αναπτυξιακές δράσεις των ενεργειακών δήμων και σημείωσε ότι από το ειδικό ταμείο ενεργειακής απόδοσης που ιδρύεται, θα χρηματοδοτούνται δράσεις υπέρ των λιγνιτικών δήμων της χώρας».

Είναι η πρώτη δημόσια συζήτηση που οργανώνεται για το σκοπό αυτό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη η περιοχή έχει εισέλθει στη μεταλιγνιτική περίοδο, αφού τόσο τα μειούμενα λιγνιτικά αποθέματα όσο και ο σταδιακός περιορισμός του λιγνίτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, μας υποχρεώνουν να μιλήσουμε τώρα και να μην αφήσουμε το πρόβλημα στις επόμενες γενιές. Ο δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε στις συνέπειες της μακροχρόνιας λιγνιτικής δραστηριότητας που έχει υποστεί η περιοχή και οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν στo πλαίσιo της εθνικής ευθύνης από την πλευρά της κυβέρνησης. “Το ελληνικό κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την περιοχή μας αφού δικές του εθνικές πολιτικές υλοποιήθηκαν και εξυπηρετήθηκαν από τη λειτουργία, επί 40 έτη, των ορυχείων στην περιοχή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.