Quantcast
Την παραμονή των πλεονασμάτων στην Ελλάδα έως το 2020 ζητούν οι Γερμανοί "Πράσινοι"! - enikonomia.gr
share

Την παραμονή των πλεονασμάτων στην Ελλάδα έως το 2020 ζητούν οι Γερμανοί “Πράσινοι”!

δημοσιεύτηκε:

Τη διακράτηση των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα έχει η Ελλάδα στον προυπολογισμό της έως το 2020, ώστε να στηρίξει την ανάπτυξη της οικονομίας της και να προωθήσει πιο αποτελεσματικά τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη, προτείνει το γερμανικό κόμμα των “Πρασίνων” σε μελέτη της ομάδας εργασίας του Euro, την οποία παρουσιάζει το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με την πρόταση του γερμανικού κόμματος, τα πλεονάσματα που επιτυγχάνει η Ελλάδα, θα πρέπει να μένουν στη χώρα ως “μεταρρυθμιστικό μέρισμα” και να μη χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους της.

Τα πλεονάσματα θα πρέπει “κατ’ αρχήν  να χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική και διαρκή μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και τη δημιουργία σταθερών συνθηκών για επενδύσεις στην Ελλάδα”, αναφέρει η μελέτη. 

“Πρέπει να σταματήσει η κοντόφθαλμη διαχείριση κρίσεων μέσα από τις συνεχείς καταβολές δόσεων”, τονίζεται. 

ΟΙ “Πράσινοι” αναφέρουν ότι τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από το Ευρωπαικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει, ούτως ή άλλως, να τα εξυπηρετεί από το 2022 και μετά. Έως τότε, η Ελλάδα πρέπει να εξυπηρετεί το χρέος της προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Το χρέος αυτό, προτείνουν οι Πράσινοι, θα πρέπει να το αναλάβει ο Ευρωπαικός Μηχανισμός Σταθερότητας, ως μέρος ενός τρίτου πακέτου δανείων προς την Ελλάδα και με αντάλλαγμα ένα “φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα”. 

Κατά την άποψη του γερμανικού κόμματος, μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε “ένα μήνυμα για ρήξη (με το παρελθόν)”, καθώς τα πλεονάσματα θα έμεναν στη χώρα. Πολλά ελληνικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη χώρα, ωστόσο οι διεθνείς δανειστές τα έχουν επιδεινώσει, τονίζει η μελέτη. 

 

Πηγή: Der Spiegel

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.