Quantcast
Τι είπε η Κεραμέως για τις προσλήψεις στο Δημόσιο - enikonomia.gr
share

Τι είπε η Κεραμέως για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα νέα εγκύκλιος για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και για την εξυπηρέτηση του κοινού από τις υπηρεσίες εν μέσω του καύσωνα “Κλέων” άφησε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Όλο αυτό το διάστημα που έχουμε αυτό το κύμα καύσωνα έχουν εκδοθεί αναλυτικές οδηγίες που αφορούν και τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και την εξυπηρέτηση κοινού. Να πω ενδεικτικά ότι για τους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει ένας διαχωρισμός ανάλογα με το εάν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή εάν δεν ανήκουν σε αυτές.

Εάν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες τότε η πρώτη προτεραιότητα είναι η τηλεργασία. Εάν εξαιτίας της φύσης της εργασίας δεν μπορεί να γίνει τηλεργασία, τότε προβλέπονται ειδικές άδειες .Σε αυτούς που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες  -εκεί κατά την κρίση της υπηρεσίας μπορεί να υπάρχει ευέλικτο ωράριο προσέλευσης -αποχώρησης .Επίσης υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για αναβολή όλων των προγραμματισμένων ραντεβού με τους πολίτες. Άρα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες .Συνεπώς αυτές εκδίδονται ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία και συνολικά τις κατευθύνσεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης . Όπως είχαμε τέτοια μέτρα την Παρασκευή θα αναμένουμε τις νέες προβλέψεις  για την ερχόμενη εβδομάδα  πιθανότατα θα  εκδοθεί μια αντίστοιχη εγκύκλιο και για τους δημοσίους υπαλλήλους και για την εξυπηρέτηση του κοινού » σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Έρχονται περίπου 16 χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο

Επίσης προανήγγειλε πως θα υπάρξουν περίπου 16 χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. «Υπολογίζουμε γύρω στις 16 χιλιάδες προσλήψεις. Σας λέω χονδρικά σύμφωνα με τις αποχωρήσεις που έχουμε στη χώρα. Υπάρχουν ορισμένες κατευθύνσεις, κάποιοι τομείς απόλυτης προτεραιότητας που είχαν τεθεί και προεκλογικά- πρώτη και κυριότερη η Υγεία. Η υγεία είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης…  ήταν στις προεκλογικές μας  εξαγγελίες. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις προσλήψεις στον τομέα της υγείας. Αυτήν την περίοδο προχωρούμε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για πρόσληψη του προσωπικού για τον ΕΚΑΒ »

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.