Quantcast
Τι είπε ο Χατζηδάκης για την προκαταβολή της σύνταξης - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τι είπε ο Χατζηδάκης για την προκαταβολή της σύνταξης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 31 Μαρτίου θα πρέπει οι δικαιούχοι να καταθέσουν αίτηση για την χορήγηση της προκαταβολής σύνταξης προκειμένου να γίνουν οι καταβολές των χρημάτων μέχρι το Πάσχα επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την προσωρινή σύνταξη είπε τα εξής” “Εάν δώσουμε παράταση , δεν θα πάρουν οι άνθρωποι τα λεφτά τους το Πάσχα”. Και συνέχισε λέγοντας ότι “για αυτούς που θα κάνουν αίτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου εγγυώμαι, εγγυάται η διοίκηση του ΕΦΚΑ εν πάση περιπτώσει έχει βγει στο λόγο της ότι θα πάρουν τα χρήματα τους μετά το Πάσχα. Εάν κάποιοι θέλουν να τα πάρουν πριν το Πάσχα και καταθέσουν τα χαρτιά τους την Μεγάλη Παρασκευή, με συγχωρείται δεν είμαι μάγος “.
Ας καταθέσουν οι δικαιούχοι για τη προκαταβολή της σύνταξης έως τις 31 Μαρτίου, “μην πηγαίνουμε στη λογική των παρατάσεων”, σημείωσε μεταξύ άλλων .
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον αριθμό των αιτήσεων των συνταξιούχων για την προκαταβολή της σύνταξης. “Ήταν πάνω από 30.000.Τώρα προχωρούν… υποθέτω ότι θα γίνει και ένα “ντου” όπως γίνεται στην Ελλάδα την τελευταία στιγμή. Αλλά εγώ θέλω να κάνω καθαρούς λογαριασμούς. Ξανά λέω όσοι κάνουν μέχρι 31 Μαρτίου την αίτηση λέει ο ΕΦΚΑ θα τους δώσει τα χρήματα πριν από το Πάσχα .Ε.. Ας το κάνουν ,λεφτά μοιράζει ο ΕΦΚΑ στη συγκεκριμένη περίπτωση, διορθώνει ημαρτημένα , δεν τους ζητάμε να πληρώσουν, θα πληρωθούν”.
Για τις ψηφιακές συντάξεις
Σε ερώτηση για να βγουν ψηφιακά οι συντάξεις στο σύνολο τους, πόσο καιρό θα μας πάρει απάντησε τα εξής” Εάν αφεθούμε στη λογική που ακούω από πολλούς κάντε διορισμούς ,δεν πάει πουθενά το πρόγραμμα .Βεβαίως κάναμε και θα κάνουμε, δηλαδή μονιμοποιήθηκαν πρόσφατα όταν εγώ αναλάμβανα λίγο πριν, 150 περίπου συμβασιούχοι που δούλευαν μέσα στον ΕΦΚΑ εδώ και χρόνια. Τώρα παίρνουμε με συμβάσεις έργου, δηλαδή πληρωμή με το τεμάχιο, ….όσες περισσότερες συντάξεις τόσα περισσότερα λεφτά, κάποιους προσφάτως συνταξιοδοτηθέντες συνταξιούχους του ΕΦΚΑ .Θα πάρουμε επίσης με την ίδια μέθοδο κάποιους συμβασιούχους για να μας βοηθήσουν σε αυτές τις έκτακτες περιστάσεις. Αλλά δεν … είναι απροστευτική η αντίληψη ότι αντιμετωπίζεται το θέμα με προσλήψεις ούτε αντιμετωπίζεται με τα προφανώς υπέρ αναγκαία τεχνικά μέσα δηλαδή καινούργια κομπιούτερ κλπ”.
Kαι συνέχισε λέγοντας ότι ” Χρειάζεται να
γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που έχει
ξεκινήσει να τις κάνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ
και θα προχωρήσουν στη διαδικασία μέσα, δηλαδή στην ψηφιοποίηση, στη ροή
γενικότερα των εγγράφων είτε είναι πραγματικά έγγραφα είτε ψηφιακά .Και για αυτόν
τον λόγο πέραν μιας εταιρείας που είναι ήδη μέσα και ήταν επί ΝΔ παλιά και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ στον Οργανισμό, θα απευθυνθεί ο ΕΦΚΑ και σε άλλες
εταιρείες έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε όπως γίνεται και με τους εμβολιασμούς αυτήν τη ώρα
την εμπειρία αυτών των εταιρειών
σε οργάνωση προκειμένου τα πράγματα
να πάνε καλύτερα, να προχωρήσουν πιο γρήγορα .Το μοντέλο των
εμβολιασμών σε κάποιο βαθμό θέλουμε τηρουμένων
των αναλογιών να το υιοθετήσουμε και εδώ. Και σε αυτό το πλαίσιο λέμε να
χρησιμοποιήσουμε και τις υπηρεσίες
πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών προκειμένου και αυτοί από την πλευρά τους
να συμβάλουν στη αποσυμφόρηση της κατάστασης”.
Ενώ όσον αφορά στις αλλαγές που θα γίνουν στη διαδικασία για να κάνει κάποιος τα χαρτιά του για τη σύνταξη είπε τα εξής” Πάμε προφανώς στη σταδιακή ψηφιοποίηση,
δηλαδή μετά θα ακολουθήσουν οι μισθωτοί του δημοσίου και του ιδιωτικού
τομέα και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι
αυτοαπασχολούμενοι. Και εκτός από την ψηφιοποίηση από κάποιο σημείο και μετά ρητώς και κατηγορηματικώς ο ΕΦΚΑ θα δέχεται μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις, διότι έχει θεσπιστεί
αλλά δεν τηρείται”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.