Quantcast
Τι συζήτησαν η Όλγα Γεροβασίλη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριτέκνων - enikonomia.gr
share

Τι συζήτησαν η Όλγα Γεροβασίλη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριτέκνων

δημοσιεύτηκε:

Με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων συναντήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η κα Γεροβασίλη ανέφερε ότι, ως τρίτεκνη και η ίδια και μέλος του Συλλόγου Τριτέκνων Άρτας, γνωρίζει τις δυσκολίες και τις αυξημένες υποχρεώσεις των οικογενειών με παιδιά, πόσο μάλλον οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες.

«Η ελληνική οικογένεια επένδυσε στα παιδιά της και τώρα βλέπουμε, νέοι με εξαιρετικά εφόδια, που σπούδασαν με θυσίες των γονιών τους, να μεταναστεύουν στο εξωτερικό”, είπε, επισημαίνοντας ότι “χρειαζόμαστε χρόνο για την υλοποίηση του σχεδίου μας προκειμένου να δημιουργήσουμε ξανά προοπτικές συνολικά για τη χώρα και να αναπτυχθεί μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους νέους».

Αναφερόμενη στο δημογραφικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι είναι θέμα που συνδέεται άμεσα και με το ασφαλιστικό και θα τεθεί στο δημόσιο διάλογο που θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας επισήμαναν ιδιαίτερα την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος και της μείωσης των γεννήσεων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, ενώ ενημέρωσαν την κυβερνητική εκπρόσωπο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες και εξέθεσαν τα αιτήματά τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θερμό κλίμα και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για συνέχιση των επαφών.

Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων αποτελείτο από τους: Σταύρο Πουρτουλίδη, πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων, Μαρία Νουριζίδου, αντιπρόεδρο και Γεράσιμο Πουλάκη, γεν. γραμματέα της Ομοσπονδίας, Γεωργία Βασσιούλα, γραμματέα τριτέκνων Άρτας, Αντώνιο Ντιούδη, πρόεδρο τριτέκνων Δήμου Πέλλας, τη Θεοκλήτη Μεσουρίδου, πρόεδρο τριτέκνων Αττικής και Μιχαήλ Πρόιο, αντιπρόσωπο Ομοσπονδίας τριτέκνων Έδεσσας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.