Quantcast
Τι συζήτησαν οι τραπεζίτες με την ηγεσία του ΤΧΣ - enikonomia.gr
share

Τι συζήτησαν οι τραπεζίτες με την ηγεσία του ΤΧΣ

δημοσιεύτηκε:

Γεύμα Εργασίας παρέθεσε σήμερα η Διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) στην ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Στο γεύμα συμμετείχαν τα Μέλη του ΔΣ της ΕΕΤ και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των ελληνικών Τραπεζών, οι Πρόεδροι των Επιτροπών της και μέλη της Γενικής Γραμματείας, ενώ από την πλευρά του ΤΧΣ ο Πρόεδρος, Γιώργος Μιχελής, ο Διευθύνων Σύμβουλο, Martin. Czurda και το μέλος της Τριμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής, Ηλίας Ξηρουχάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί από τις συστημικές τράπεζες, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφορικά με τη βελτίωση των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών και την αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που προκύπτουν από τον εξαιρετικά μεγάλο όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και τις σημαντικές αλλαγές που προκύπτουν παγκοσμίως στο ρυθμιστικό πλαίσιο, την τεχνολογία και τον ανταγωνισμό.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ, Νικόλαος Καραμούζης, καθώς και ο Γιώργος Μιχελής και ο Martin Czurda δήλωσαν ότι το ΤΧΣκαι οι Τράπεζες θα συνεχίσουν το γόνιμο διάλογο και την αμοιβαία ενημέρωση, ώστε να συμβάλλουν σε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης, στην επιτάχυνση της πλήρους επιστροφής των τραπεζών στην κανονικότητα, τις αγορές, και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.