Quantcast
Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ του 2018; - enikonomia.gr
share

Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ του 2018;

δημοσιεύτηκε:


Σε γρίφο εξελίσσεται ο ΕΝΦΙΑ του 2018 για την κυβέρνηση. Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο α’ τρίμηνο του 2018, αναγκάζει την κυβέρνηση να ξαναγράψει τον ΕΝΦΙΑ καθώς έχει δεσμευθεί στους δανειστές να εξισωθούν οι αντικειμενικές αξίες με τις εμπορικές.


Η εξέλιξη αυτή, σημειώνει η εφημερίδα, θα οδηγήσει στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις λαϊκές περιοχές και στη μείωση των τιμών στις ακριβές περιοχές.
Για παράδειγμα, αναμένεται να αυξηθεί η τιμή της εφορίας σε περιοχές,όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, από τα περίπου 700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο που ανέρχεται η σημερινή τιμή ζώνης, στα 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο που είναι το ελάχιστο κατασκευαστικό κόστος.

Το αντίθετο αναμένεται να συμβεί στις ακριβές περιοχές.
Εάν οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ παραμείνουν ως έχουν, τότε οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε φθηνές περιοχές θα δουν αύξηση στον φόρο ως και 30%.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να μεταφέρει το φορολογικό βάρος στους ιδιοκτήτες ακινήτων μικρής αξίας, γιατί το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο.



Πηγή: Καθημερινή

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.