Quantcast
Τις επόμενες ημέρες θα ετοιμασθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Eurogroup - enikonomia.gr
share

Τις επόμενες ημέρες θα ετοιμασθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση συζήτησε το σχέδιο που θα παρουσιάσει στους εταίρους, κυβερνητική πηγή απάντησε ότι «αυτά θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες».

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε, είναι να κλείσει «μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, σύντομα».

Σε ερώτηση για το έκτακτο συμβούλιο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, η πηγή απάντησε: «Δεν είναι κάτι που αιφνιδίασε την κυβέρνηση. Αντιθέτως, το περίμενε».

Σε κάθε περίπτωση, όπως ειπώθηκε, οι επαφές θα συνεχιστούν. «Προφανώς υπάρχει πίεση αλλά είμαστε σε μια δυναμική κατάσταση», σημιώθηκε. 

Όπως έγινε γνωστό από την ίδια κυβερνητική πηγή, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια πρώτη συζήτηση, ενόψει της έναρξης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Το κάθε υπουργείο κάνει τον σχεδιασμό του, έχοντας γνώση της κατάστασης και των ταμειακών διαθεσίμων», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε, εξάλλου, αποτίμηση των μέχρι τώρα συναντήσεων στο εξωτερικό.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.