Quantcast
Τις τραπεζικές συναλλαγές ελέγχει το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Τις τραπεζικές συναλλαγές ελέγχει το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Οι τραπεζικές συναλλαγές, ενώ βρίσκονται σε ισχύ οι περιορισμοί κίνησης κεφαλαίων (capital controls), ήταν το θέμα της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΙΚ Νίκου Φράγκου με εξαμελές τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, το ποίο συνοδευόταν και από μόνιμο εκπρόσωπο του Ταμείου στην Ελλάδα Γουές Μακ Γκρου.

Οι εμπειρογνώμονες του διεθνούς οργανισμού μαζί με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα οποία συμμετέχουν στην επιτροπή εγκρίσεων συναλλαγών που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ,ζήτησαν στοιχεία για την σημερινή κατάσταση στις Τράπεζες.

Στόχος είναι να έχει το Ταμείο μια πιο σαφή εικόνα για την επίπτωση που έχουν τα capital controls στην πραγματική οικονομία και κατά συνέπεια την εξέλιξη του ΑΕΠ.

 Άλλο κλιμάκιο του ΔΝΤ που βρίσκεται από την Δευτέρα στην Ελλάδα, ελέγχει από την Τράπεζα της Ελλάδας την πορεία των τραπεζικών συναλλαγών αλλά και την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.

 Όλα αυτά λίγη ώρα πριν τροχοδρομήσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος που φέρνει στην Ελλάδα την επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.