Quantcast
Το "Ελληνικό Σήμα" για προϊόντα και υπηρεσίες παρουσίασε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος - enikonomia.gr
share

Το “Ελληνικό Σήμα” για προϊόντα και υπηρεσίες παρουσίασε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος

δημοσιεύτηκε:

Το “Ελληνικό Σήμα” για την θωράκιση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών παρουσίασαν σήμερα σε εκδήλωση ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Στέφανος Κομνηνός σε εκπροσώπους φορέων, επιμελητηρίων και επιχειρήσεων.

 Ο κ. Γιακουμάτος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι “μια εκκρεμότητα που χρόνιζε από το 2012 γίνεται πραγματικότητα και πλέον τα ελληνικά προϊόντα αποκτούν αναγνωρίσιμη εθνική σφραγίδα ποιότητας για τις διεθνείς αλλά και την εγχώρια αγορά”  και ότι τα ελληνικά προϊόντα θωρακίζονται και αποκτούν την δυνατότητα να έχουν ένα επιπρόσθετο «διαβατήριο» με το οποίο θα ταξιδεύουν στην παγκόσμια αγορά.

 Ο κ. Κομνηνός σημείωσε ότι το Σήμα Ελληνικότητας Προϊόντων και Υπηρεσιών είναι επιτέλους μια πραγματικότητα. “Κάθε κλάδος που επιθυμεί τη χρήση του Σήματος, καλείται να υποβάλει το αίτημα του στην Επιτροπή Σήματος στη ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ώστε να ετοιμαστεί ο σχετικός Κανονισμός Απονομής που θα περιλαμβάνει τα κριτήρια αλλά και τον μηχανισμό απονομής”. Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει η απονομή του σήματος στα αλκοολούχα από το Γενικό Χημείο του Κράτους και στα γαλακτοκομικά προϊόντα από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα. είπε ο κ. Κομνηνός. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.