Quantcast
Το πλαφόν για την επιβάρυνση σε φόρους και εισφορές θα οριστεί την Τετάρτη - enikonomia.gr
share

Το πλαφόν για την επιβάρυνση σε φόρους και εισφορές θα οριστεί την Τετάρτη

δημοσιεύτηκε:

Την Τετάρτη  το πλαφόν για τη συνολική επιβάρυνση για φόρους και εισφορές από την αρμόδια τεχνική επιτροπή.  Όλα τα δεδομένα και τα μέτρα θα αποτιμηθούν, σχολίασε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, σημειώνοντας ότι το 65% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν κάτω από 7.000 εισόδημα καθαρό ετησίως.

Μιλώντας στο Mega επέμεινε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις ενώ πρόσθεσε ότι η σύνδεση εισφορών με το καθαρό εισόδημα είναι ένα δίκαιο σύστημα, το οποίο ζητούσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να εισαχθεί στην κοινωνική ασφάλιση.

Σχετικά με το επιχείρημα των δικηγόρων ότι δεν θα έχουν κίνητρο να δηλώνουν περισσότερα χρήματα λόγω αυξημένων εισφορών και θα επέλθει έκρηξη αδήλωτων εισοδημάτων είπε ότι “δεν μπορούμε να δικαιολογούμε μια τέτοια αντίληψη”.

Αναγνώρισε όμως ότι “τα τεχνικά θέματα προσαρμογής των αναγκαίων κανόνων για να μην υπάρξουν υπέρμετρες επιβαρύνσεις που θα ωθούν κάποιον να βγουν από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν θα συμβούν”.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι “οι νέοι επαγγελματίες και επιστήμονες θα έχουν στην αφετηρία της ασφάλισής του θα έχουν ένα πολύ χαμηλότερο ποσό να καταβάλλουν μέχρι να σταθούν στα πόδια τους”.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι “δεν είδαμε ακόμα το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης” και πως δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να γίνουν μειώσεις στις συντάξεις. Διασαφήνισε μάλιστα ότι το ποσό που θα φορολογείται δεν θα περιλαμβάνει εισφορές και πως “τα ποσά που υπολογίζουν όλοι θα είναι πολύ μικρότερα από αυτά που έχουν τώρα στο μυαλό τους”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.