Quantcast
Το ΤΑΙΠΕΔ αναζητά επενδυτές στη Νέα Υόρκη - enikonomia.gr
share

Το ΤΑΙΠΕΔ αναζητά επενδυτές στη Νέα Υόρκη

δημοσιεύτηκε:

Της Μαίρης Ι. Παπακωνσταντίνου

 

Στην Νέα Υόρκη βρίσκεται το τελευταίο διήμερο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Πασχάλης Μπουχώρης, αναζητώντας επενδυτές για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Συναντήθηκε με ορισμένες από τις μεγαλύτερες διεθνείς επενδυτικές εταιρίες ανάμεσά τους οι:  Citibank, Clearbridge, Goldman Sachs, Highfield, ING, King Street, Macquarie, Third Point, UBS.

Στις συναντήσεις κυριάρχησε η θετική αποτίμηση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας και η αναγνώριση της θεαματικής εξέλιξης των μεγεθών του προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνεται ότι μετά και την επιτυχή κατάληξη του διαγωνισμού των περιφερειακών αεροδρομίων, οι ολοκληρωμένες συναλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ υπερβαίνουν ήδη τα 7,7δισ. ευρώ και είναι πλέον εφικτός ο στόχος εσόδων 9,6 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2016.

Οι επενδυτές διαβεβαίωσαν ότι, εφόσον επικρατήσουν συνθήκες σταθερότητας ως προς την αντιμετώπιση ιδιωτικών επενδύσεων, θα αυξηθεί η συμμετοχή ξένων κεφαλαίων στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ ενώ θα ενισχυθούν οι προοπτικές αύξησης κινητών αξιών και ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.

Επισημάνθηκε τέλος η θετική συνεισφορά των ιδιωτικών επενδύσεων που πραγματοποιούνται μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.