Quantcast
To YΠΟΙΚ ετοιμάζεται για έξοδο στις αγορές με ομόλογα σε δολάρια - enikonomia.gr
share

To YΠΟΙΚ ετοιμάζεται για έξοδο στις αγορές με ομόλογα σε δολάρια

δημοσιεύτηκε:

Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γ Χουλιαράκη για την προετοιμασία και έκδοση του πληροφοριακού δελτίου στην Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την έκδοση δολαριακών ομολόγων από το Ελληνικό Δημόσιο δημοσιεύθηκε χθες.



Όπως φαίνεται, το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί από τώρα τις προετοιμασίες για έξοδο στις αγορές εντός του 2017. Η έξοδος αυτή τοποθετείται χρονικά μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η απόφαση αναφέρει ότι εγκρίνεται η καταβολή ποσού μέχρι δέκα χιλιάδων ευρώ (€ 10.000) για την προετοιμασία και έκδοση του πληροφοριακού δελτίου (prospectus) το οποίο υποβάλλεται στην Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission – SEC) προκειμένου να είναι δυνατή η έκδοση δολαριακών ομολόγων από το Ελληνικό Δημόσιο.
Εκτιμά ότι προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2016, η οποία θα καλυφθεί από τις σχετικές πιστώσεις εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.