Quantcast
Τουρισμός: Μείωση κρατήσεων 1,2% στο 4μηνο από Γερμανία - Αύξηση από Βρετανία, Ολλανδία - enikonomia.gr
share

Τουρισμός: Μείωση κρατήσεων 1,2% στο 4μηνο από Γερμανία – Αύξηση από Βρετανία, Ολλανδία

δημοσιεύτηκε:

Μείωση 1,2% κατέγραψαν στο πρώτο τετράμηνο της χρονιάς οι κρατήσεις τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα από τη αγορά της Γερμανίας, σύμφωνα με έρευνα της Travel Insights της εταιρείας Gfk η οποία εξετάζει τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Γερμανών καταναλωτών. Στην ίδια περίοδο, όμως, αυξήθηκαν οι κρατήσεις από τη Βρετανία και την Ολλανδία.

Η πτώση των κρατήσεων από τη γερμανική αγορά είναι πιο έντονη στο τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με την Gfk, αποτυπώνει την ανησυχία των Γερμανών για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Κερδισμένη το ίδιο διάστημα στη γερμανική αγορά εμφανίζεται η Ισπανία, κυρίως χάρη στην υψηλή δημοφιλία των Κανάριων Νήσων και των Βαλεαρίδων μεταξύ των Γερμανών τουριστών.

Στους ωφελημένους του πρώτου τετραμήνου κατατάσσεται και η Τουρκία η οποία, ωστόσο, εμφανίζει αρκετά μικρότερη αύξηση σε σύγκριση με άλλους μεσογειακούς προορισμούς όπως η Κύπρος και η Κροατία. Η Αίγυπτος, ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει την πορεία ανάκαμψης που ακολουθεί φέτος ύστερα από μια διετία πτώσης.

Από την ανάλυση των στοιχείων των Γερμανών σε εβδομαδιαία βάση προκύπτει με σαφήνεια, σύμφωνα με την Gfk πως οι αποφάσεις των τουριστών επηρεάζονται άμεσα (θετικά ή αρνητικά) από τις οποιεσδήποτε πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις σε συνδυασμό με τον τρόπο που αυτές παρουσιάζονται από γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Χαρακτηριστική είναι, σύμφωνα με της Gfk, η περίοδος 15 – 21 Φεβρουαρίου και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου όπου οι κρατήσεις προς την Ελλάδα κατέγραψαν σημαντική πτώση.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.