Quantcast
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τέλος του 2016 στα χέρια των Ιταλών - enikonomia.gr
share

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τέλος του 2016 στα χέρια των Ιταλών

δημοσιεύτηκε:

Ο φάκελος του διαγωνισμού για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και αναμένεται προς το τέλος του έτους, πιθανώς κατά το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος και η Kantor ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, οι Μ&Π Μπερνίτσα και Hogan Lovells ως νομικοί σύμβουλοι και η Louis Berger ως τεχνικοί σύμβουλοι για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο ΤΑΙΠΕΔ ευελπιστούν πως αν δεν υπάρξουν στραβοπατήματα η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα αλλάξει άρδην το τοπίο στο τομέα των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών καθώς η κινεζική Cosco, που ελέγχει το λιμάνι του Πειραιά και θέλει να αποκτήσει το εμπορευματικό στο Θριάσιο, αποκτά έναν ισχυρό συνομιλητή.
Οι Ιταλοί, ενδιαφέρονται για την εταιρεία τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ΕΕΣΣΤΥ-Rosco) με το ΤΑΙΠΕΔ να προκηρύσσει άμεσα εκ νέου το διαγωνισμό που ακυρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.