Quantcast
Τράπεζες: Τέλος τα γκισέ - Ποιες συναλλαγές θα γίνονται μόνο ψηφιακά - enikonomia.gr
share

Τράπεζες: Τέλος τα γκισέ – Ποιες συναλλαγές θα γίνονται μόνο ψηφιακά

δημοσιεύτηκε:

Κλείνουν σταδιακά οι τράπεζες τα γκισέ για τους πελάτες λιανικής.

Όπως μεταδίδει το mononews.gr, πολύ σύντομα τα ταμεία θα εξυπηρετούν κατά βάση τους εταιρικούς πελάτες, ενώ θα είναι ανοικτά και για τους κομιστές επιταγών.

Οι υπόλοιπες συναλλαγές -αναλήψεις, καταθέσεις, κάθε είδους πληρωμές, εμβάσματα- θα διεκπεραιώνονται αποκλειστικά από τα εναλλακτικά δίκτυα, δηλαδή ΑΤΜ, APS (κέντρα αυτόματων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα μέσα στα τραπεζικά καταστήματα), internet και phone banking.

Πολλές τράπεζες κατευθύνουν, μάλιστα τους πελάτες τους προς την έκδοση χρεωστικών καρτών, καθώς μέσω αυτών μπορούν να πραγματοποιούν γρήγορα όλες τις συναλλαγές τους, με απόλυτη ασφάλεια και ταυτόχρονα να «χτίζουν» το αφορολόγητο όριο.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, «βαδίζουμε με ταχύτητα στη νέα ψηφιακή εποχή, οι τράπεζες λοιπόν αναπτύσσουν όλα τα εναλλακτικά κανάλια για να «μπλοκάρουν» τις συναλλαγές στο γκισέ».

Ενδεικτικό είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι το 55% των συναλλαγών που καλούνται να διεκπεραιώσουν καθημερινά οι ταμίες των τραπεζών είναι οι αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών, με τις περισσότερες πράξεις να αφορούν μικρά ποσά.

Από εδώ και στο εξής το τραπεζικό σύστημα θα αλλάξει, υπακούοντας στις ανάγκες του σύγχρονου ψηφιακού περιβάλλοντος.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επενδύσει και επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ –θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2021- για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και για τον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.