Quantcast
Τσακαλώτος: Έγκαιρη συμφωνία με τους πιστωτές ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Έγκαιρη συμφωνία με τους πιστωτές ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, είναι σημαντικό να δοθεί το πολιτικό σήμα από τους πιστωτές ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

«Με αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συναντήθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί τόνισαν ότι η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό υπηρετεί τους βραχυπρόθεσμους αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησης, ενώ η αναδιοργάνωση των δημοσίων δαπανών, σε βάθος δύο χρόνων, αποτελεί γενικότερο κυβερνητικό στόχο.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, είναι σημαντικό να δοθεί το πολιτικό σήμα από τους πιστωτές ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα. Έτσι, σημείωσε, θα έχουμε λύσεις και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο.
Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα του χρέους ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι μία έγκαιρη συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.