Quantcast
Τσακαλώτος: Έχουμε μια εβδομάδα για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Έχουμε μια εβδομάδα για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων

δημοσιεύτηκε:

Σε διαβεβαιώσεις ότι «υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις» της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της αναφορικά με τα σημεία που δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία προχώρησε μετά τη λήξη του σημερινού Eurogroup ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τα εναπομείναντα θέματα κλείνουν τις επόμενες μέρες», αναφερόμενος κυρίως στο κρίσιμο ζήτημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών α’ κατοικίας.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε επίσης πως οι δανειστές εμφανίζονται ικανοποιημένοι με την πρόοδο μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα από το αναμενόμενο.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνεδρίαση Ελλάδας – δανειστών σε επίπεδο EuroWorking Group» όπου αναμένεται και η τελική συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο κ. Τσακαλώτος καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «έχουμε μία εβδομάδα για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων μέτρων» προκειμένου να ξεκλειδώσει η δόση των 2 δισ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.