Quantcast
Τσακαλώτος: Καμία μείωση δεν θα προβλέπει το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Καμία μείωση δεν θα προβλέπει το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα προβλέπει μειώσεις μισθών, αλλά διαφορετικές ταχύτητες αυξήσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συμφωνία με την τρόικα για τα 13 προαπαιτούμενα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι έχουν μείνει ακόμη κάποιες λεπτομέρειες της συμφωνίας, τις οποίες θα χειρισθούν οι τεχνικές ομάδες, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα ψηφισθεί το βράδυ της Τρίτης.

Αναφορικά με το φλέγον θέμα των «κόκκινων» δανείων, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης σημείωσε ότι έως τις 15 Φεβρουαρίου θα εξαιρεθούν από την πώλησή τους τα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτά ορίζονται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό καθώς και τα καταναλωτικά δάνεια και τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας.

Για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι υπάρχει μία στρατηγική έκθεση που σιγά – σιγά θα γίνει νόμος.

Στο νέο ταμείο θα περάσουν, όπως είπε, τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και το ΤΧΣ, ενώ πρόσθεσε ότι η λειτουργία του θα ξεκινήσει σε εύλογο χρόνο.

Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν το Ταμείο θα έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 δις. ευρώ, λέγοντας: «Αυτό θα το δείτε. Η στρατηγική έκθεση δεν αναφέρεται σε αριθμούς».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.