Quantcast
Τσακαλώτος: Ο Ντάισελμπλουμ θέλει να βρεθούν λύσεις - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Ο Ντάισελμπλουμ θέλει να βρεθούν λύσεις

δημοσιεύτηκε:

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου,  με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Με ανάρτησή του στο twitter, o Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η συζήτηση με τον Τσακαλώτο ήταν καλή, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις προκλήσεις για την Ελλάδα και το Eurogroup. 

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θέλει να βρεθούν λύσεις, ενώ διευκρίνησε στον κ. Τσακαλώτο ότι η αναφορά του πως η πρώτη αξιολόγηση θα χρειασθεί μήνες αφορούσε και το θέμα του χρέους. 

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου, ο οποίος έδειξε κατανόησε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να βρεθεί μια κοινά ωφέλιμη λύση στα προβλήματα μέσα σε εύλογο χρόνο, σημείωσαν οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών. 

Από την πλευρά του, ο κ. Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διευκρίνισε ότι «οι “μήνες” που είχε αναφέρει ότι χρειάζονται για την πρώτη αξιολόγηση αφορούσαν και το χρέος μαζί».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί αύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.