Quantcast
Τσακαλώτος: Πιθανή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων ως τα τέλη του 2016 - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Πιθανή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων ως τα τέλη του 2016

δημοσιεύτηκε:

Δεν αποκλείει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων ως τα τέλη του 2016 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Reuters, είπε χαρακτηριστικά «δεν ορκίζομαι και στη ζωή μου, αλλά δε νομίζω ότι είναι απίθανο να γίνει ως το τέλος του 2016. Νομίζω ότι είναι 50- 50».

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως η συζήτηση για το χρέος αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση των δανειστών για ετήσια οροφή 15% του ΑΕΠ στις δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους είπε ότι: «αξίζει να εξεταστεί» αν αυτή περιλαμβάνει τα έντοκα γραμμάτια.

«Το 15% του ΑΕΠ είναι πολύ μεγάλο νούμερο, εάν δεν περιλαμβάνει τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου. Αν όμως τα περιλαμβάνει, είναι κάτι που αξίζει πολύ να το εξετάσουμε. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό θέμα», επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

Πρόσθεσε ότι το κλείδωμα των ετήσιων δαπανών για την εξυπηρέτηση του χρέους σε μακροχρόνια βάση, θα δώσει στους επενδυτές ένα “καθαρό ορίζοντα”.

O υπουργός είπε ότι θα μπορούσε να δεχθεί την ιδέα μίας ελάφρυνσης χρέους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η οποία θα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους που θα αφορούν στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Πρόσθεσε δε, ότι: “Εξαρτάται από το είδος των κύριων μεταρρυθμίσεων και τους όρους”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.