Quantcast
Τσακαλώτος στο Reuters: Η Ελλάδα δεν διαθέτει τα 1,53 δισ. για να πληρώσει το ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος στο Reuters: Η Ελλάδα δεν διαθέτει τα 1,53 δισ. για να πληρώσει το ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα δεν διαθέτει τα 1,53 δισ. ευρώ για να πληρώσει την ενοποιημένη δόση προς ΔΝΤ στα τέλη Ιουνίου, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος. “Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα”, παραδέχθηκε, για να προσθέσει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν λαμβάνει χρηματοδότηση και δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, οπότε είναι φυσικό να μην υπάρχουν χρήματα για την αποπληρωμή του ΔΝΤ.

Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να κάνει παραχωρήσεις για να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, αρκεί οι παραχωρήσεις αυτές να είναι οικονομικά βιώσιμες, τόνισε, σε συνέντευξή του στο Reuters, ο κ. Τσακαλώτος.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων, διεμήνυσε.

Η Αθήνα θα μπορούσε να αποδεχθεί μια συμφωνία, μόνο εάν αυτή είναι βιώσιμη και αντιμετωπίζει το θέμα του χρέους, όπως επίσης και τα ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση της χώρας, αλλά και στην τόνωση των επενδύσεων, τόνισε ο υπουργός.

Ταυτόχρονα εξήγησε πως εάν η ελληνική κυβέρνηση λάβει όλα τα ανωτέρω, τότε θα προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας.

Εάν, όμως, συνεχίζει ο κ. Τσακαλώτος, οι ανωτέρω (ελληνικές διεκδικήσεις) δεν συμπεριληφθούν στη συμφωνία, τότε δεν υπάρχει κανένα νόημα να την υπογράψει η Αθήνα.

Δεν έχει νόημα να μπει υπογραφή σε κάτι που ξέρουμε πως θα αποτύχει, πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος απέρριψε τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, κάνοντας λόγο για μοχλό πίεσης από την πλευρά των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.