Quantcast
Τσακαλώτος: Την Κυριακή οι αναλυτικοί όροι ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Την Κυριακή οι αναλυτικοί όροι ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Την Κυριακή θα ανακοινωθούν αναλυτικά οι όροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο υπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για μία «κρίσιμη διαδικασία», καθώς η ΕΚΤ θα ανακοινώσει αύριο τα αποτελέσματα των stress tests.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση δεν μπορούσε να κατατεθεί νωρίτερα για «ήταν πολλά πράγματα που δεν ξέραμε μέχρι τελευταία στιγμή», όπως η εξειδίκευση της απόφασης του Eurogroup του Αυγούστου, η οποία αναφερόταν σε «κούρεμα» (bail in) των ομολογιούχων υψηλής διαβάθμισης (senior bondholders).

«Ακόμη και σήμερα είναι δύσκολο να υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες στο νομοσχέδιο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, αναφέροντας ότι την Κυριακή θα ανακοινωθεί η τιμή μετατροπής των προνομιούχων μετοχών σε κοινές, τι θα γίνει σχετικά με τα cocos (τα ομόλογα που θα είναι μετατρέψιμα σε μετοχές) και άλλες λεπτομέρειες.

«Την Δευτέρα το πρωί, που θα ανοίξουν οι αγορές, θα έχουμε και το νομοσχέδιο και την υπουργική πράξη», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.