Quantcast
Τσακαλώτος:Δεν βλέπει κούρεμα καταθέσεων - Προστατευμένες έως τις 100.000 ευρώ - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος:Δεν βλέπει κούρεμα καταθέσεων – Προστατευμένες έως τις 100.000 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Οι τραπεζικές καταθέσεις έως 100.000 ευρώ προστατεύονται από την τραπεζική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορούν να «κουρευτούν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον τηλεοπτικό σταθμό Star, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα χρειασθεί bail – in (διάσωση των τραπεζών εκ των έσω), γιατί θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.

Αν χρεοκοπήσουν όλες οι τράπεζες, είπε ο υπουργός, μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά υπάρχουν λύσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι αν οι πιστωτές χρεοκοπήσουν τις τράπεζες θα έχουν και οι ίδιοι πρόβλημα και αυτό δεν το θέλουν. Γι’ αυτό, είπε, η ΕΚΤ θα μπορεί να περιμένει λίγες ημέρες ακόμη (εννοώντας ότι δεν θα μειώσει το ύψος του ELA έως ότου υπάρξει κάποια συμφωνία των θεσμών με την κυβέρνηση).

Όσον αφορά το πόσο γρήγορα μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές, ο Τσακαλώτος σημείωσε ότι το πολιτικό σκέλος μπορεί να συμφωνηθεί πολύ γρήγορα, σε 2-3 ημέρες, και μόλις γίνει αυτό θα αρχίσει η ΕΚΤ να παίρνει αντίθετες αποφάσεις (σ.σ.: αύξηση του ΕΛΑ).

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο υπουργός σημείωσε ότι αν επικρατήσει το «ναι», τότε θα έχουμε συνέχισης της παλιάς πολιτικής με τους παλιούς πολιτικούς.
Όσον αφορά στη συμφωνία που πρότειναν οι δανειστές, τόνισε ότι δεν θα τη ψήφιζε όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και τα άλλα κόμματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.