Quantcast
Τσακλόγλου: Αυτοί είναι οι πέντε άξονες για την προώθηση της απασχόλησης και της βιώσιμης ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Τσακλόγλου: Αυτοί είναι οι πέντε άξονες για την προώθηση της απασχόλησης και της βιώσιμης ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

Τους πέντε άξονες για την προώθηση της απασχόλησης και της βιώσιμης ανάπτυξης παρουσίασε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, οι άξονες αυτοί είναι οι εξής:
1. Μέτρα υποστήριξης της απασχόλησης με συγκεκριμένη δομή κινήτρων για διατήρηση των θέσεων εργασίας, ειδικά σε κλάδους όπου επλήγησαν έντονα από την πανδημία.
2. Δημιουργία ισχυρότερων δεσμών μεταξύ εκπαίδευσης, κατάρτισης και αγοράς εργασίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε ψηφιακές και “πράσινες” (φιλικές προς το περιβάλλον) δεξιότητες, δίνοντας έμφαση στην πιστοποίηση και τον έλεγχο ποιότητας των διαδικασιών.
3. Μεταρρύθμιση του ΟΑΕΔ και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ενεργών πολιτικών απασχόλησης, βελτιώνοντας τις ευκαιρίες απασχόλησης κυρίως γυναικών και νέων.
4. Προώθηση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προώθησης απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης.
5. Μεταρρύθμιση και απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, με σκοπό την υποστήριξη της καινοτομίας και της παραγωγικότητας».
«Τα παραπάνω θα συμπληρωθούν με δράσεις για την ενδυνάμωση του κοινωνικού διχτυού ασφαλείας, εστιάζοντας στην προστασία των παιδιών και την καλύτερη κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων, όπως τα άτομα με αναπηρία, οι μετανάστες, οι άστεγοι και οι Ρομά. Επιπρόσθετα, οι προτάσεις μας για επενδύσεις και δομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εντάσσονται στο Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, έχουν έντονη κοινωνική διάσταση» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.