Quantcast
Τσίπρας: Θα γίνει ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων - Μεϊμαράκης: Αν υπάρξει πλεόνασμα, θα υπάρξει και κοινωνική ελάφρυνση - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Θα γίνει ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων – Μεϊμαράκης: Αν υπάρξει πλεόνασμα, θα υπάρξει και κοινωνική ελάφρυνση

δημοσιεύτηκε:

«Έγιναν αρκετές ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών τα τελευταία χρόνια με τις οποίες καλύφθηκαν οι τραπεζικές ανάγκες, αλλά όχι και το κρίσιμο ζήτημα των κόκκινων δανείων» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας στο debate με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ενότητα «εσωτερική πολιτική».

Στην ερώτηση του Μάκη Γιομπατζολιά ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε πιο συγκεκριμένα ότι «έγινε ανακεφαλαιοποίηση 40 δις από Σαμαρά και Βενιζέλο και κάλυψαν μόνο ανάγκες τραπεζικές και όχι τα κόκκινα δάνεια, τώρα έχουμε ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης για τα κόκκινα δάνεια. Ελαφρύναμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά με τις 100 δόσεις και εξασφαλίσαμε καταθέσεις. Θα γίνει ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στην ερώτηση του κ.  Γιομπαζολιά «Μπορείτε να μάς πείτε μέτρα που θα φέρουν κοινωνική ανακούφιση και ελάφρυνση από αυτόν τον οικονομικό κυκεώνα που έχουμε εμπλακεί;» είπε χαρακτηριστικά:

«Είμαι από αυτούς που δεν θα πω ψέματα γιατί θα κληθώ να υλοποιήσω και θέλω να σας κοιτάω στα μάτια. Αν πάμε στο συν κάτι, οι πόροι που θα αποδεσμευθούν θα χρησιμοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, δεν δώσαμε εμείς λεφτά για κοινωνική πολιτική από το έλλειμμα αλλά από πλεόνασμα»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.