Quantcast
Τσίπρας: Άνοιγμα των τραπεζών σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα με συμφωνία - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Άνοιγμα των τραπεζών σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα με συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Οι τράπεζες θα ανοίξουν μετά το δημοψήφισμα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμά του, γιατί θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Αντένα.
Αν το αποτέλεσμα είναι «όχι», είπε ο πρωθυπουργός, «την επόμενη ημέρα θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες και θα υπογράψω συμφωνία το συντομότερο δυνατό», ενώ λίγο αργότερα είπε ότι η συμφωνία θα κλείσει μέσα σε 48 ώρες.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα «κουρέματος» των καταθέσεων , γιατί οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας ή ενεχύρων, όπως είχαν οι κυπριακές τράπεζες. Απόλυτη προτεραιότητα είναι, τόνισε, να διασφαλίσουμε τις καταθέσεις με μία συμφωνία.
Εάν επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι θα σεβασθεί την απόφαση του λαού, αλλά είπε ότι θα πρόκειται για μη βιώσιμη λύση, καθώς το τελεσίγραφο που έδωσαν οι δανειστές δεν προβλέπει ρύθμιση του χρέους και επαρκή χρηματοδότηση. Καμία πολιτική δύναμη, όχι μόνο η κυβέρνησή μας, δεν θα μπορεί να εφαρμόσει την πρόταση των δανειστών, είπε ο πρωθυπουργός.

Τι θα κάνει σε περίπτωση «ναι»
Αν το «ναι» επικρατήσει, την επόμενη ημέρα η πρόταση των δανειστών θα γίνει νόμος του κράτους, είπε, ενώ μίλησε για πολιτικές διεργασίες, χωρίς να μιλήσει όμως για προκήρυξη εκλογών. «Εγώ θα παραμείνω θεσμικός εγγυητής της εφαρμογής του συντάγματος», είπε, προσθέτοντας ότι θα προχωρήσω τις διαδικασίες. Όπως είπε, θα συνεννοηθώ με το κόμμα μου και με τους πολιτειακούς παράγοντες της χώρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.