Quantcast
Τσίπρας: Η κυβέρνηση θέλει τώρα λύση για το χρέος της χώρας - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θέλει τώρα λύση για το χρέος της χώρας

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση θέλει μία οριστική λύση, που θα τελειώσει οριστικά τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, και όχι απλώς μία συμφωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. 

Δεν μπορεί, είπε, να συνεχισθεί το θέατρο της τελευταίας 5ετίας, που οδήγησε στην αυτοτροφοδοτούμενη κρίση.

Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, δεν θα υπάρξει συμφωνία, αν δεν υπάρξει μία λύση για το χρέος της χώρας. Χρειάζεται, είπε, αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, αλλά και αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους, γιατί μόνον τότε θα γίνει η Ελλάδα ασφαλής χώρα για τους επενδυτές.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ζητά ουσιαστική λύση για το χρέος και όχι μία υπόσχεση στο ανακοινωθέν ενός Eurogroup, όπως συνέβη το 2012, χωρίς ποτέ να υλοποιηθεί.

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την αποδοχή και από τους πιστωτές της ανάγκης να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά σημείωσε ότι οι «δύσκολες παρεμβάσεις» που χρειάζονται για την επίτευξη τους θα γίνουν μόνον αν υπάρξει μία συνολική συμφωνία.

Σημείωσε, επίσης, ότι δεν μπορεί οι πιστωτές να παίρνουν πίσω την υποχώρησή τους στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων με την απαίτησή τους για σκληρά μέτρα για την επίτευξή τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.