Quantcast
Τσίπρας: Καμία ανησυχία για τις πληρωμές της χώρας - Μεταρρυθμίσεις με σφραγίδα ΟΟΣΑ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Καμία ανησυχία για τις πληρωμές της χώρας – Μεταρρυθμίσεις με σφραγίδα ΟΟΣΑ

δημοσιεύτηκε:

Την αισιοδοξία του, ότι το κλίμα αμοιβαίας καχυποψίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της στην Ευρωζώνη θα διαλυθεί, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) Άνχελ Γκουρία, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι βρίσκεται στο Παρίσι για να δείξει στους εταίρους της ότι η κυβέρνησή του θέλει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα είναι προιόν συνεργασίας και θα έχουν τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ που είναι εξειδικευμένος διεθνής Οργανισμός. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο κ. Γκουρία τόνισε ότι ένα από τα ελλείμματα της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ήταν ότι δεν υπήρχε αναφορά στο θέμα της χρηματοδότησης.

Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. “Ακόμη και αν δεν υπάρξει το επόμενο διάστημα εκταμίευση κάποιας δόσης, είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της”, δήλωσε. Αν, όμως, συνέχισε, δεν υπάρξει εκταμίευση δόσης, τότε θα φανεί ότι κάποιοι θέλουν να τορπιλίσουν την υλοποίηση της συμφωνία. Γι’ αυτό, είπε, θα πρέπει να υπάρξει αμοιβαία τήρηση όσων έχουν συμφωνηθεί. 

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι θα έχουν προοδευτικό πρόσημο και ότι θα έχουν την κοινωνική στήριξη. Είναι μεταρρυθμίσεις, είπε, που θα καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή, τα μονοπώλια και ολιγοπώλια, θα προωθούν την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και θα ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη. Μετά από τα πέντε χρόνια που το ΔΝΤ εφάρμοσε πολιτικές σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα με αποτέλεσμα τη μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, ήρθε η ώρα της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ, είπε ο πρωθυπουργός. Από την πλευρά του, ο κ. Γκουρία είπε ότι στους στόχους των μεταρρυθμίσεων θα είναι η ενίσχυση της ανταγωνστικότητας, της απασχόλησης, της δημοσιονομικής αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.