Quantcast
Τσίπρας: Κεντρικός στόχος μας οι ισοσκελισμένοι προυπολογισμοί - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Κεντρικός στόχος μας οι ισοσκελισμένοι προυπολογισμοί

δημοσιεύτηκε:

Βασικός στόχος της πολιτικής μίας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επίτευξη ισοσκελισμένων προυπολογισμών, ώστε να μην πιέζεται από τις αγορές που ζητούν υψηλά επιτόκια.

Αυτό τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο : “Αλέξης Τσίπρας: Η Αριστερά μου”, το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα στην Ιταλία και αποσπάσματα του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

Συγγραφέας του βιβλίου, που είναι δομημένο με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, είναι ο Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης.

“Γνωρίζουμε ότι οι αγορές ασφαλώς δεν θα μας στηρίξουν και υπάρχει πιθανότητα να δείξουν αρχικά κάποια επιθετικότητα έναντι μίας αριστερής κυβέρνησης. Όσο πιο πολλά χρήματα χρειάζεσαι, τόσο υψηλότερο επιτόκιο ζητούν”, είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: 

“Η λύση είναι οι ισοσκελισμένοι προυπολογισμοί για να περιορισθεί δραστικά η ανάγκη δανεισμού. Η εμμονή στον στόχο των ισοσκελισμένων προυπολογισμών είναι πραγματικά βασικό σημείο της στρατηγικής μας, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματευθούμε από ισχυρή θέση. Πρέπει να πούμε ότι ισοσκελισμένος προυπολογισμός δεν σημαίνει προσφυγή στην λιτότητα καθεαυτή”. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.