Quantcast
ΤτΕ: Δείκτες συστημικής σημασίας θα δημοσιεύουν οι τράπεζες - enikonomia.gr
share

ΤτΕ: Δείκτες συστημικής σημασίας θα δημοσιεύουν οι τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Δείκτες προσδιορισμού της συστημικής τους σημασίας θα υποχρεούνται να δημοσιοποιούν ετησίως οι τράπεζες, το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου κάθε έτους σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των δεικτών αυτών (στοιχείο το οποίο αποτελεί άλλο ένα προαπαιτούμενο για την κυβέρνηση) οι τράπεζες υποχρεούνται σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διαχείριση των κινδύνων σε στοιχεία του ενεργητικού τους.

Τα παραπάνω προβλέπει απόφαση της ΤτΕ, η οποία υιοθετεί τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών σχετικά με τη δημοσιοποίηση των δεικτών προσδιορισμού της παγκόσμιας συστημικής σημασίας των πιστωτικών ιδρυμάτων (EBA/ GL/2014/02), όπως ορίζονται σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 124 του Ν. 4261/2014.

Συγκεκριμένα, όλες οι μητρικές τράπεζες εγκατεστημένες στην ΕΕ, καθώς και τα πιστωτικά ιδρύματα με έδρα στην Ελλάδα που δεν αποτελούν θυγατρικές ιδρυμάτων ή εταιρειών κατά την έννοια των περιπτώσεων 29, 31 και 33 της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 και έχουν συνολικό άνοιγμα άνω των 200 δις ευρώ θα δημοσιοποιούν τις τιμές των δεικτών προσδιορισμού της κατάταξής τους σε ετήσια βάση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 124 του Ν. 4261/2014.

Η δημοσιοποίηση πραγματοποιείται, το αργότερο μέχρι την 30ή Απριλίου κάθε έτους, στον ιστότοπο των ως άνω πιστωτικών ιδρυμάτων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.