Quantcast
ΤτΕ: Το rebound της μετοχής από το χαμηλό Αυγούστου. «Τρέχει» με επίδοση +6,6% φέτος - enikonomia.gr
share

ΤτΕ: Το rebound της μετοχής από το χαμηλό Αυγούστου. «Τρέχει» με επίδοση +6,6% φέτος

δημοσιεύτηκε:

Με επίδοση +6,6% εφέτος, η Τράπεζα της Ελλάδας έχει καταφέρει να αντιστρέψει τη γενική τάση σε μια χρηματαγορά που έχει χάσει σχεδόν 19 δις δολ. σε αξία και σε μία χώρα που παλεύει με την τραπεζική κρίση.

Η τράπεζα, της οποίας η αξία ανέρχεται στα 194 εκατ. ευρώ, έχει περίπου 19.000 μετόχους, με το Δημόσιο να ελέγχει ποσοστό κοντά στο 8,9%.

«Το πιστεύετε ή όχι, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μία από τις πιο στέρεες και αξιόπιστες μετοχές στην ελληνική χρηματαγορά» δήλωσε ο Σταύρος Καλίνος της Guardian Trust στην Αθήνα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Αν εξαιρέσουμε την περίοδο της κρίσης, η ΤτΕ ήταν ανέκαθεν ένα ασφαλές καταφύγιο. Δεν υπάρχουν και πολλές μετοχές στο ΧΑ με τόσο υψηλές μερισματικές αποδόσεις. Οι επενδυτές είναι κυρίως Έλληνες με μακροπρόθεσμο ορίζοντα» υποστηρίζει ο ίδιος.

Η ΤτΕ είναι μία από τις λίγες κεντρικές τράπεζες που διαπραγματεύονται στα διεθνή χρηματιστήρια. Η έκπληξη είναι ότι τα πάει καλύτερα από άλλες εισηγμένες στην Ελβετία, την Ιαπωνία και το Βέλγιο.

Οι μετοχές της ΤτΕ έχουν κάνει «επαναφορά» 28% από τον Αύγουστο, όταν και σημείωσαν τη χαμηλότερη τιμή τους από το 1992. Καθώς η εμπιστοσύνη σταδιακά επέστρεψε στην Ελλάδα, οι καταθέσεις αυξήθηκαν για δεύτερο μήνα, ενώ αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας τόνισε πως τα αποτελέσματα των stress tests θα δείξουν μικρότερες κεφαλαιακές ανάγκες από ό, τι αναμενόταν.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.