Quantcast
Τζεντιλόνι: Θα συνεργαστούμε στενά για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Τζεντιλόνι: Θα συνεργαστούμε στενά για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεργαστούν στενά τους επόμενους μήνες για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, ιδίως, με επενδύσεις, δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Η συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν εποικοδομητική. Πιστεύω ότι η περίοδος αυτή για την Ελλάδα είναι περίοδος επανενεργοποίησης της οικονομίας. Για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας τα νέα είναι καλά και χρειάζεται να αξιοποιήσουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας ιδίως με επενδύσεις. Αυτός είναι ο τομέας που η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεργαστούν στενά τους επόμενους μήνες».

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο κ. Τζεντιλόνι είχε δηλώσει, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ότι για τη χρήση των εσόδων από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων για επενδύσεις στην Ελλάδα θα μπορούσε να ληφθεί μία απόφαση στο Eurogroup του Ιουνίου, υπό την αίρεση τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, διατηρείται το μεταρρυθμιστικό momentum και τηρούνται οι δεσμεύσεις.

Μιλώντας στους βουλευτές των επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Τζεντιλόνι διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, τώρα που ολοκληρώνει το ταξίδι της προς την κανονικότητα,

Δήλωση του κ. Γεωργιάδη


«Η
συνάντηση με τον Επίτροπο, κ. Paolo
Gentiloni,
ήταν ιδιαίτερα παραγωγική. Προχωρήσαμε σε επισκόπηση του υλοποιούμενου προγράμματος
μεταρρυθμίσεων με γνώμονα πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε με πιο αποτελεσματικό
τρόπο την ευρωπαϊκή βοήθεια για επενδύσεις».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.